Festivalfinal och lokalspecial

Ny Tyrolenvecka med Olles onsdag Vislandaspecial & sommarens festivalfinal!

På onsdag är det dags för Olles onsdag Vislandaspecial med Gran´Pas & Maskinpop. Två av bygdens musikakter visar upp sig på Olles onsdag och bjuder på Rockcovers och synthpop. Gran´Pas bjuder på rockklassiker som alla känner igen kl 18 på Joddelero och Maskinpop bjuder på småländsk synthpop kl 20 på Rotundan.
Entré 20kr som vanligt på onsdagarna.

På torsdag smygstartar sedan sommarens sista festival i parken, Kalabalik på Tyrolen 2018, som håller på under fredag kväll och hela lördagen. Synthfestivalen som huserat på Tyrolen i många år återkommer och bjuder på akterna som du inte visste om att du älskade. Bl a kommer spännande akter från Ryssland & Island till Sverige för första gången. Missa inte heller musikgudstjänsten i Blädinge kyrka på söndag. Ett spännande samarbete mellan Klubb Kalabalik & Svenska Kyrkan i Vislanda-Blädinge.

Världens fest 11 augusti


Missa inte årets fest för alla världsmusikälskare! Världens Band, Sousou & Maher Cissoko, Mazguf Ensemble, Kolonien, I keep ears in buckets står på scen. Det bjuds även på Trumattack och folkdans med folkmusikföreningen Valshuset och roliga överraskningar. Det ser även ut att äntligen kunna bli lite regn. Det passar perfekt eftersom scenerna har tak för både artister och publik 🙂 All information finns här.

Hjärtligt välkomna!

Kärt återseende på onsdag

Doug Seegers foto Gregg Roth

När Doug Seegers besökte Tyrolen senast var det tillsammans med Weeping Willows efter att ha upptäckts under inspelningarna av TV-serien Jills Veranda. Det var sommaren 2016. Nu kommer han tillbaka som en ännu större artist och stjärna. Scenen värms upp av det svenska countrylöftet Charlee Porter som sedan debuten 2008 har turnerat och hörts på radiostationer runt om i världen. Biljetter finns för 290kr+ förköpsavgift på tickster eller på plats för 350kr, kontant eller med kort. Mer information här:Doug Seegers & Charlee Porter.
Eftersom det är onsdag så inleds kvällen traditionsenligt med Olles Onsdag som vanligt där Charlee Porter tjuvstartar kvällen och spelar en extra gång: Olles Onsdag – Countryspecial!

Små lätta moln på onsdag

Många efterfrågar några droppar regn i dessa torra tider. Det kan vi inte rå över, men Små lätta moln kan vi hoppas på att få höra på onsdag då Pugh Rogefeldt kommer till Tyrolen. Efter Olles onsdag fortsätter kvällen med en konsert med legenden Pugh och hans trio – Pugh som är en av Sveriges viktigaste förgrundsfigurer inom svensk pop och rock med en låtskatt som sträcker sig från 60-talet till nutid. Nyligen kunde vi också se och höra honom i succéprogramet “Så mycket bättre”.

Läs mer här: Pugh Rogefeldt på Tyrolen

Före konserten blir det som vanligt Olles onsdag, den här gången med uppvärmande livemusik med That dog was a band now.

Tyrolens barnkalas på söndag

Äntligen dags för sommarens höjdpunkt för alla barn!
Tyrolens Barnkalas med James Hollingworth & Dunderdisco nu på söndag kl 14-17.

James Hollingworth är mest känd för sina klassiska barnskivor som han gjorde tillsammans med Karin på 70-talet, Djurens Brevlåda & Barnlåtar.

Här ovan kan ni se en trailer för den tecknade Tv-serien Djurens Brevlåda som gjordes förra året för SVTs räkning. Så nu har ännu en generation barn upptäckt dessa fantastiska låtar.

Hoppas vi ses på söndag!
/Tyrolens Vänner