Tyrolen Pop-Non-Stop

Tyrolen i Blädinge och Kafé de luxe har glädjen att presentera sommarens stora satsning! När Emmabodafestivalen på 00-talet helt bytte koncept och blev en festival för elektronisk dansmusik uppstod ett stort hål i den småländska popsjälen. Pop-Non-Stop är här med målet att täppa igen detta, och hela oss alla. Medicinen heter indiepop, mat, dryck, miljö och galej i absolut toppklass!

Biljetter till härligheten finns precis i biljettlänk ovan, och passa på för fram till en vecka innan (t.o.m. 26/7) åtnjuter du 100 kr rabatt. Ytterligare 100 kr finns att spara om du med din biljett köper till förfest samtidigt. Som sagt är detta en fest för alla smålänningar!

FAMILJEN
Ett av Hässleholms bästa elektro-indie-band kommer till oss, med spelningar på Perrong 23 i bagaget! Vi behöver knappast säga mer.

SLOWGOLD
Amanda Werne kan konsten att få sitt sirliga gitarrspel och sammetslena röst att krypa under huden på sina lyssnare. Ståpälsgaranti!

JENS LEKMAN
Äntligen kommer Jens tillbaks till Värend, högaktuell med nytt album tillsammans med Annika Norlin! Vi minns knappast när denne klassiska Göteborgs-pop-man senast var i bydgen. Liten sättning men stort ljud är vad vi har att vänta.

PALE HONEY
Nelly Daltrey och Tuva Lodmark kommer med sitt kritikerrosade band för att frälsa Småland med sin släpiga och medryckande musik!

Genom ett enkelt klick i spelaren nedan kan du lyssna in top-hits från kvällens alla akter:

Emmaboda Bryggeri är festens självklara leverantör av hantverksöl med indietänk, och kommer till oss med utvalda skummande specialbrygder!

Den som inte nöjer sig med en popkväll löser förstås paketbiljett och värmer upp på Kafé de luxes förfest med Tiger Sound på fredagen.

Välkomna!

Matnyttig info

Parkering & camping
Parkering av bil 20 kr, husvagn/husbil 100 kr och tältplats 50 kr. Camping och parkering i anslutning till området. Torrdass & rinnande vatten finns, dock ingen annan service. Alla städar efter sig själva. Tack på förhand.

Hotell
Hotellpaket på Hotell Rådmannen finns för bekväma besökare som vill bo i Alvesta (7 km norr om Tyrolen). Mer info kommer! www.hotellradmannen.se

Åka hit
Till Alvesta går många tåg och bussar. Vidare från Alvesta kan du åka Taxi till ett förmånligt pris med Sverige Taxi & Taxi Kurir.

Tyrolen – Alvesta:
1-4p 200kr
5-6p 250kr
7-8p 280kr

Tyrolen – Växjö
1-4p 600kr
5-6p 700kr
7-8p 800kr

Obs! Boka i god tid om ni inte vill vänta i onödan! Bokas via: 0472-191 00 eller via mail: info@alvestataxi.com

***

Tillgänglighet på Tyrolen

Parkering
Det går utmärkt att köra fram till entrén för att lämna av personer. Finns ett par handikapparkeringar i nära anslutning till entrén.

HKP-toalett
Finns inne i parken i den röda toalettbyggnaden till vänster om stora dansbanan.

Scener och lokal
Tyrolen består av ett inhägnat område med många små byggnader & dansbanor. Utescenen ”Venedig” har en stor gräsyta framför där man tar sig fram bra på hjul och kan hitta bra platser för att både se och/eller höra bra.

Stora dansbanan ”Rotundan” har ramp (ganska brant) och här finns en inomhus-scen. Det är därifrån tyvärr två trappsteg upp till serveringen, utan ramp. Be personalen om hjälp om ni vill komma upp dit eller bli serverade nere på dansgolvet.

Lilla dansbanan ”Joddelero” har en ramp upp och sen är allt i samma nivå.

Området
Det mesta av området består av gräs men även en del grusytor som oftast är enkla att beträda. Ojämn mark samt grusgång kan vara svårframkomliga. Bra att ha någon med som kan hjälpa till att skjuta på.

Ljud/ljus
Hörslingor finns ej på scenerna, men däremot PA/Ljudanläggningar. Enkelt scenljus finns på scenerna.

Ledsagare
Ledsagare och vårdare går in kostnadsfritt. Ledsagarhundar likaså.

***

Djur
Sällskapshundar (i koppel) välkomna när vi ej har konsert på området.

***

Kontakt! Använd kontaktformuläret om du har frågor!

Vi ses!

Muskelrock efterfest

(Biljettsläpp & mer info kommer snart!)

För oss som tycker det är för lång väntan mellan Muskelrock-festivalerna inför vi nu en fin avslutning av sommaren genom Muskelrock Efterfest!

Kom till Tyrolen 7 september och upplev en intim helkväll med goda vänner och grym musik! Det blir levande musik på båda dansbanorna, dj:s och roliga överraskningar.

Bokade artister än så länge:

Uli Jon Roth
Ja, 7 september kommer denna levande legendar att stå på Tyrolens stora dansbana och bjuda på 90 minuter glädje. Vänta er mycket godbitar från åren med Scorpions men även några låtar från hans andra projekt. Sist Uli var på Tyrolen 2014 spelade han och bandet på stora utescenen inför storpublik, nu blir det en mer intim upplevelse under dansbanans vackra tak.

Hällas
Äventyrsrockarna i Hällas fick dansbanan att koka ordentligt under Muskelrock 2018. Nu är det dags för dem att återvända för en exklusiv spelning. Ryktas om att det är deras enda Blädingespelning i år!

Ambush
Lokala metallhjältarna i Ambush kommer med en ny singel i ryggen för att spränga såväl ljudvall som trumhinnor. Med sin Heavy Metal som doftar gammalt läder och avslagen fatöl är det nu dags att defilera Tyrolens rotunda!

Minami Deutsch / 南ドイツ
Japansk Krautrock får man sällan chansen att se i Småland. Men nu är det dags för Minami Deutsch / 南ドイツ att komma till Muskelrock Efterfest 7 september & bjuda på Tyrolenpremiär. Detta band gjorde stor succé på Roadburn i våras och släpper snart ny EP på Höga Nord Rekords. Lyssna in er och var redo med öppna sinnen för en fantastisk konsert.

Illmara
Illmaran uppstod för första gången hösten 2017 och har sedan dess åkallats i offentligheten vid en handfull utvalda tillfällen, för att regna förstörelse över patriarkatet och alla dess sammansvurna och för att ingjuta hat och hopp i alla som motvilligt överlever i detsamma. I september är det dags igen. Illmara gjorde succé i Metallens Lustgård på Muskelrock förra året. Första demon släpptes våren 2018 och kan höras på Bandcamp

”Bland skuggor och eld låter vi den besätta oss. Till skärande black metal framkallar vi dess väsen. I en våldsam ritual ger vi Illmaran kraft att hämnas oss. I varje rit dör ännu en kung, en godsherre, en broder, en fader och hans son. Förvänta dig en massaker, sprungen ur hämndlystenhet och glödande hat. Låt oss mörda den kung som bränt oss på bål.”

Eventuellt tillkommer det en artist till om det känns rätt.

Parkering & camping:
Parkering av bil 20 kr, husvagn/husbil 100 kr och tältplats 50 kr betalas på plats, kontant eller Swish. Camping och parkering i anslutning till området. Torrdass & rinnande vatten finns, dock ingen annan service. Alla städar efter sig själva. Tack på förhand.

Vi ses i september!
/Tyrolens Vänner

Barnens torsdag: Mio min mio

Barnens torsdagar! Under två torsdagar juli är parken öppen specifikt för de yngsta besökarna. Det kommer att bjudas på bland annat: barnteater, lekar och barndisco. Servering av korv, fika, glass & godis.
Entré 70 kr för alla som fyllt 3 år – betalas med kort eller kontanter.

Innan föreställningen blir det lekar i parken och efter föreställningen ett ordentligt barndisco!

Kl. 15 – Mio, min Mio av Astrid Lindgren: Nästan alla känner till den klassiska sagan av Astrid Lindgren, om den föräldralöse pojken som plötsligt försvann spårlöst. I Teater Pegasus version av sagan, i bearbetning av Johan Briggert, tillåts barnen vara med på scenen, de får – om de vill – repliker, och hjälper hela tiden till att föra sagan framåt, men det går naturligtvis lika bra att vara åskådare. Publiken får hjälpa Mio och Jum-Jum att undgå spejarna, övertyga svärdssmidaren, ge brödet som mättar hunger, spela flöjt – och framförallt hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato, och befria alla barn som blivit förvandlade till fåglar.

Med nyskriven och igenkännande musik passar föreställningen barn från 5 år. Den flexibla formen gör att ingen föreställning är den andra lik; men sagan är densamma, tidlös och vacker.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker och är framtagen av Teater Pegasus Produktion i bearbetning av Johan Briggert.

Missa inte vår andra tillställning för de minsta som inträffar redan den 4 juli: nämligen Barnens torsdag på Tyrolen: Hunden!

Välkomna!

Barnens torsdag: Hunden!

Barnens torsdagar! Under två torsdagar juli är parken öppen specifikt för de yngsta besökarna. Det kommer att bjudas på bland annat: barnteater, lekar och barndisco. Servering av korv, fika, glass & godis. Entré 70 kr för alla som fyllt 3 år – betalas med kort eller kontanter.

Innan föreställningen blir det lekar i parken och efter föreställningen ett ordentligt barndisco!

Dessutom gratis tågtur mellan entrén och Rotundan för alla besökare!

Tider för dagen:
14.00 Tyrolen öppnar med lekar i parken
14.30 Alvesta musikskola spelar musik för stora och små på Joddelero
15.00 Teater på Rotundan: Hunden
16.00 Tyrolens barndisco på Joddelero
17.00 Tyrolen stänger

HUNDEN: En morgon när Lola och Cous Cous skall öppna sin kebabvagn får de besök av en mycket ensam hund. Hunden blir deras vän, men snart knackar hälsoinspektören på och den nya vänskapen ställs på prov. Det här är en lekfull föreställning om att hjälpa och hjälpas åt. Att mötas över språkbarriärer, missförstånd och om att lära känna sig själv genom andra.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Dotterbolaget.

Missa inte vår andra tillställning för de minsta den 25 juli: nämligen Barnens torsdag på Tyrolen: Mio, min Mio av Astrid Lindgren

Välkomna!

Muskelrock 30 maj – 2 juni 2019

Muskelrock 2019

Första upplagan av Muskelrock gick av stapeln i juni 2009 och det var en succé från början. Nu har det blivit tradition och varje år så samlas ungefär 1500 headbangers på Tyrolen för att träffa gamla vänner och lyssna på hårdrock.

I år kommer under tre dagar bland andra de här artisterna från runt om i världen finnas på scen:
NEPTUNE, PAGAN ALTAR(UK), ADX(F), UNIVERSE, LORD VICAR(FIN), SCAVENGER(BE), WITCH CROSS(DK), GLITTER WIZARD(US), MANACLE(CAN), HYPNOS, ELECTRIC CITIZEN(US), MANSION(FIN), SCREAMER, OCCVLTA(DE), SOURCE, SECOND SUN, WUCAN(DE), DRACULA(AUS), ALASTOR, DEAD LORD, IDLE HANDS(US), SDI(DE), THE REPUTATIONS(US), KUUNATIC(JP), TUMOURBOY(CHN), VULTURES VENGEANCE(IT), NIGHTMÄRR, TANITH(US), VOJD, INDIAN NIGHTMARE(DE), BLACK VIPER(NO), CHEVALIER(FIN)

Mer info finns på Muskelrocks hemsida och på facebook.

Muskelrock 30 maj – 2 juni 2019

Muskelrock 2019

Första upplagan av Muskelrock gick av stapeln i juni 2009 och det var en succé från början. Nu har det blivit tradition och varje år så samlas ungefär 1500 headbangers på Tyrolen för att träffa gamla vänner och lyssna på hårdrock.

I år kommer under tre dagar bland andra de här artisterna från runt om i världen finnas på scen:
NEPTUNE, PAGAN ALTAR(UK), ADX(F), UNIVERSE, LORD VICAR(FIN), SCAVENGER(BE), WITCH CROSS(DK), GLITTER WIZARD(US), MANACLE(CAN), HYPNOS, ELECTRIC CITIZEN(US), MANSION(FIN), SCREAMER, OCCVLTA(DE), SOURCE, SECOND SUN, WUCAN(DE), DRACULA(AUS), ALASTOR, DEAD LORD, IDLE HANDS(US), SDI(DE), THE REPUTATIONS(US), KUUNATIC(JP), TUMOURBOY(CHN), VULTURES VENGEANCE(IT), NIGHTMÄRR, TANITH(US), VOJD, INDIAN NIGHTMARE(DE), BLACK VIPER(NO), CHEVALIER(FIN)

Mer info finns på Muskelrocks hemsida och på facebook.

Muskelrock 30 maj – 2 juni 2019

Muskelrock 2019

Första upplagan av Muskelrock gick av stapeln i juni 2009 och det var en succé från början. Nu har det blivit tradition och varje år så samlas ungefär 1500 headbangers på Tyrolen för att träffa gamla vänner och lyssna på hårdrock.

I år kommer under tre dagar bland andra de här artisterna från runt om i världen finnas på scen:
NEPTUNE, PAGAN ALTAR(UK), ADX(F), UNIVERSE, LORD VICAR(FIN), SCAVENGER(BE), WITCH CROSS(DK), GLITTER WIZARD(US), MANACLE(CAN), HYPNOS, ELECTRIC CITIZEN(US), MANSION(FIN), SCREAMER, OCCVLTA(DE), SOURCE, SECOND SUN, WUCAN(DE), DRACULA(AUS), ALASTOR, DEAD LORD, IDLE HANDS(US), SDI(DE), THE REPUTATIONS(US), KUUNATIC(JP), TUMOURBOY(CHN), VULTURES VENGEANCE(IT), NIGHTMÄRR, TANITH(US), VOJD, INDIAN NIGHTMARE(DE), BLACK VIPER(NO), CHEVALIER(FIN)

Mer info finns på Muskelrocks hemsida och på facebook.

Smådjursdag på Tyrolen

Sveriges fjäderfäklubb bjuder in till en dag på Tyrolen för alla som älskar smådjur.
Utställning och försäljning av fjäderfän och smådjur.

Mer info på sverigesfjaderfaklubb.se

Entré 20 kr, gratis för barn!
Endast enkel fikaservering denna dag.