Världens Fest med Amadou & Mariam

28 Juni 2019 Världens fest på Tyrolen

Världens fest på Tyrolen

Tid : 17-01

Världsmusik åt alla!

Förra året hade “Världens Fest” premiär på Tyrolen. Vi fyllde parken med musik och kultur från olika delar av världen. Det blev en mysig fest med riktigt skön musik och därför kör vi såklart i år igen.

Denna fredag i juni kommer världsberömda Amadou & Mariam att uppträda i vår färgglada park! Vi är så glada och stolta över denna bokning. Utöver huvudakten har vi bokat Faela, Uroish (utgår p g a sjukdom), Ali Kassab (ny bokning), Lamine Cissoko och Aishwarya Aashy (Bollywood Classics) och Eva Blomquis-Bjärnborg & Bruno Bjärnborg!

Spelschema
17.00 Tyrolen öppnar
17.20 Eva Blomquist-Bjärnborg & Bruno Bjärnborg
18.00 Aishwarya Aashy (Bollywood Classics)
19.00 Lamine Cissokho
20.00 Ali Kassab
21.00 Amadou & Mariam
22.30 Faela
23.30 Dj Linnéa Iris
01.00 Tyrolen stänger

Läs mer om Amadou & Mariam på Facebook, och för den som vill lyssna och öva danssteg finns en spellista på Spotify:

Faela:
Malmöbaserad orkester som består av musiker med rötter i Argentina, England och Sverige, blandar stolt och oblygt latinamerikansk musik med balkantongångar, reggae, jazz & disco till en sprakande upplevelse och glädje för såväl öron & ögon som danssugna fötter!

http://www.faelaband.com/

Lamine Cissokho:
Lamine kommer från Senegal/Casamance och är ättling till en “berättarfamilj”, så kallade grioter, vars historia sträcker sig tillbaka till 1400-talet. En griot är en västafrikansk trubadur, historieberättare, underhållare, lovsångare och muntlig historiker som har till uppgift att föra sitt folks historia vidare. Lamines melodier och texter speglar hans många olika musikaliska världar – allt från barndomens koramusik till svensk folkmusik och modernt afro-jazz-groove. Han sjunger på mandinka, wolof, franska och svenska om livet och afrikanska griotfolkets kultur samt upplevelser i Europa.

https://laminecissokho.net/

Aishwarya Aashy Ghazal Night Bollywood Classics:
Denna nostalgiska, smäktande och romantiska Bollywood-akt uppträder med dels klassiker från 60 till 90-talet, men även med strålande vacker Ghazal-musik. Trion kommer utföra sitt uppträdande akustiskt på Tyrolen i sann världsmusiksanda, missa inte detta!

Ali Kassab علي قصاب:
bjuder på arabisk musik av toppklass! Ali kom till Sverige från Syrien för några år sedan och har gjort sig till en kändis i Småland och nu äntligen blir det Tyrolenpremiär.

Eva & Bruno:
Nu är det också klart att spelmännen Eva Blomquist-Bjärnborg & Bruno Bjärnborg välkomnar besökarna med lokal folkmusik mellan kl 17.20 & 18.00.
Så se till att komma i tid!

Uroish: Återbud p g a sjukdom
Bahareh Razekh Ahmadis (Oomaigoosh m m) nya projekt med exklusiv världspremiär på Världens fest.
Genom Uriosh iscensätts ett ljudlandskap som leker med och utvecklar den persiska popen genom att blanda persisk lyrik och rytm med elektroniska beats från såväl Mellanöstern och Nordafrika som Berlins klubbscener. Uroischs första EP som släpps inom kort, är ett unikt samarbete mellan musikproducenten och skådespelaren Bahareh Razekh Ahmadi och musikproducent Olof Dreijer (The Knife).

Världens fest är ett samarbete mellan Tyrolens Vänner, Musik i Syd och Kulturintegration Alvesta. Vi får stöd från KulturRådet för att genomföra festen.

Biljetter

Ordinarie 449kr + serviceavgift på Tickster eller i entrén för 499kr om det finns biljetter kvar.
Pensionär/studerande/ungdom 13-18år 349kr + serviceavgift på Tickster eller i entrén för 399kr om det finns biljetter kvar.

Barn under 13 år går in gratis i målsmans sällskap.

Vill du arbeta som volontär under Världens Fest? Vi behöver alltid glada medarbetare. Kontakta oss via kontaktformuläret om du är intresserad.

 

Varmt välkomna önskar Tyrolens Vänner!

___________________________________________________

Parkering & camping
Parkering av bil 20kr, husvagn/husbil 100kr och tältplats 50kr. Camping och parkering i anslutning till området. Torrdass & rinnande vatten finns, dock ingen annan service. Alla städar efter sig själva. Tack på förhand.

Hotell
Hotellpaket på Hotell Rådmannen finns för bekväma besökare som vill bo i Alvesta (7 km norr om Tyrolen). Priser nedan gäller boende inklusive biljett till Världens Fest.

Pris per person i enkelrum: 1161kr
Pris per person i dubbelrum: 845kr
Inklusive prisbelönt frukostbuffé!

www.hotellradmannen.se

Åk/Transport/Ta dig hit
Till Alvesta går många tåg och bussar. Vidare från Alvesta kan du åka Taxi till ett förmånligt pris med Sverige Taxi & Taxi Kurir.

Tyrolen – Alvesta:
1-4p 200kr
5-6p 250kr
7-8p 280kr

Tyrolen – Växjö
1-4p 600kr
5-6p 700kr
7-8p 800kr

Obs! Boka i god tid om ni inte vill vänta i onödan!

Bokas via: 0472-191 00 eller via mail: info@alvestataxi.com


Tillgänglighet på Tyrolen

Parkering
Det går utmärkt att köra fram till entrén för att lämna av personer. Ett par handikapparkeringar finns i nära anslutning till entrén.

HKP-toalett
Finns inne i parken i den röda toalettbyggnaden till vänster om stora dansbanan.

Scener och lokal
Tyrolen består av ett inhägnat område med många små byggnader & dansbanor.
Utescenen “Venedig” har en stor gräsyta framför där man tar sig fram bra på hjul och kan hitta bra platser för att se och höra bra.

Stora dansbanan “Rotundan” har ramp (ganska brant) och här finns en inomhus-scen. Det är därifrån tyvärr två trappsteg upp till serveringen, utan ramp. Be personalen om hjälp om ni vill komma upp dit eller bli serverade nere på dansgolvet.

Lilla dansbanan “Joddelero” har en ramp upp och sen är allt i samma nivå.

Området
Det mesta av området består av gräs men även en del grusytor som oftast är enkla att beträda. Ojämn mark samt grusgång kan vara svårframkomliga. Bra att ha någon med som kan hjälpa till att skjuta på.

Ljud/ljus
Hörslingor finns ej på scenerna, men däremot PA/Ljudanläggningar. Enkelt scenljus finns på scenerna.

Ledsagare
Ledsagare och vårdare går in kostnadsfritt.

___________________________________________________

Djur
Hundar i koppel är tillåtna på området. Dock ej vid konserter med hög ljudvolym & under festivaler.


Kontakt
Använd gärna kontaktformuläret om du har några frågor!