Lasse Stefanz på Tyrolen – nytt datum

24 Juli 2019 Lasse Stefanz på Tyrolen - nytt datum

Lasse Stefanz på Tyrolen - nytt datum

OBS! Nytt datum: 24 juli!

Lasse Stefanz kommer äntligen till Tyrolen och bjuder upp till dans i Rotundan mellan kl 21 och 01!

Förköp 225 kr + serviceavgift på Tickster.com eller på ICA Supermarket i Alvesta – 250 kr på plats om det finns biljetter kvar. Entré till Olles onsdag som pågår mellan kl 17 och 20:30 ingår i priset. Sedvanlig servering av mat, dryck och fika förstås!

Lasse Stefanz bildades 1967 i Gärds Köpinge utanför Kristianstad. På den tiden repeterade bandet i ett hönshus och ibland fick de spela på skoldanser och lokala bingokvällar. Förebilderna hette Sven-Ingvars och Elvis. 50 år senare är Lasse Stefanz ett av Sveriges största band alla kategorier med fler guld och platinaskivor än de allra flesta. Även om bandet hade sålt stora mängder skivor tidigare så var det nåt som saknades fram till för 10 år sedan. De hade aldrig varit 1:a på den svenska albumlistan. Men under årets första vecka 2007 bröts förbannelsen då samlingsplattan ”40 ljuva år” toppade den svenska albumlistan.

Spotify: “40 ljuva år”

Efter det har listframgångarna avlöst varandra på ett sätt som saknar motstycke i svensk topplistehistoria och för lite mer än 10 år senare fick Lasse Stefanz sin 50:e albumetta, samma vecka som de genomförde sitt 50-årsjubileum inför en entusiastisk publik på ett utsålt Kristianstad Arena. Ett nästan spöklikt sammanträffande. Sedan dess har Lasse Stefanz toppat albumlistan ytterligare 4 veckor med albumet ”Wind me up” som släpptes på midsommarafton 2017.

Spotify: “Wind me up”

Men glädjen att uppträda och spela in ny musik har inte sinat med åren – snarare tvärtom. Förra sommaren släpptes senaste albumet “Forever”. Man valde återigen att samarbeta med producenten Martin Klaman och bland låtskrivarna känns många bekanta namn igen, bland annat ingen mindre än Björn Ranelid!

Spotify: “Forever”

Varmt välkomna önskar Tyrolens Vänner!

——————————————-

Matnyttig info

Åka hit:
Till Alvesta går många tåg och bussar. Vidare från Alvesta kan du åka Taxi till ett förmånligt pris med Sverige Taxi & Taxi Kurir. Obs! Boka i god tid om ni inte vill vänta i onödan! Bokas via: 0472-191 00 eller via mail: info@alvestataxi.com

Camping:
Ska ni sova över i husvagn eller husbil så måste man köpa en husvagn/husbilsparkering som kostar 100 kr, tältplats 50 kr. På parkeringen där man kan sova finns enkla utedass och en kran med dricksvatten men ingen annan lyx.

Parkering:
Det finns gott om plats men parkera smart så ni inte parkerar in någon annan bil.
Det går utmärkt att köra fram till entrén för att lämna av personer. Finns ett par handikapparkeringar i nära anslutning till entrén.

Handikapptoalett:
Finns inne i parken i den röda toalettbyggnaden till vänster om stora dansbanan.

Scener och lokal:
Tyrolen består av ett inhägnat område med många små byggnader & dansbanor. Stora dansbanan “Rotundan” har ramp (ganska brant) och här finns en inomhus-scen där konserten kommer hållas. Det är därifrån tyvärr två trappsteg upp till serveringen, utan ramp. Be personalen om hjälp om ni vill komma upp dit eller bli serverade nere på dansgolvet.

Området:
Det mesta av området består av gräs men även en del grusytor som oftast är enkla att beträda. Ojämn mark samt grusgång kan vara svårframkomliga. Bra att ha någon med som kan hjälpa till att skjuta på.

Ljud/ljus:
Hörslingor finns ej på scen, men däremot PA/Ljudanläggningar. Enkelt scenljus finns på scenerna.

Ledsagare:
Ledsagare och vårdare går in kostnadsfritt. Ledsagarhundar likaså.

Djur:
Sällskapshundar (i koppel) enbart välkomna när vi ej har konsert på området.

Kontakt:
Använd kontaktformuläret här på hemsidan om frågor finnes!