Kalas – Industrisemesterns pop- och dansfest

15 Juli 2022 Kalas - Industrisemesterns pop- och dansfest

Kalas - Industrisemesterns pop- och dansfest

Tid : 16:00

Kalasturnén återuppstår – på Tyrolen!

Ett kringresande kalas. Tio akter. Tio platser.

Ett kittlande, dynamiskt och generationsöverbryggande sommaräventyr väntar när bob hund, Markus Krunegård, Cherrie, Johnossi, Gina Dirawi, David Ritschard, Esther, samt kanske en och annan gäst gör gemensam sak. Den klassiska paketturnén Kalas återuppstår efter 18 år, med start på Tyrolen den 15 juli för att fira livemusikens återtåg efter nedstängning och restriktioner. Men mest av allt handlar det om att såväl artister som publik ska känna gemenskap, ha kul och uppleva överraskningar. Annars vore det ju knappast Kalas – industrisemesterns pop- & dansfest.

Biljetter ute nu via www.kalasturnen.se / https://www.ticketmaster.se/event/616703

Kalasturnén 2022 – medverkande band och artister:

bob hund
Sex individer som inte passar in men som passar ihop. Tillsammans skapar de en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet. bob hund är ett band som inte bara vågar utsätta sig för osäkra situationer utan rentav tycks betrakta den laddning som då uppstår som ett värde i sig. Kanske själva poängen. En hållning som också gör bandet till något av det mest explosiva och oförutsägbara man kan se på en scen. bob hund var som valp med på den allra första Kalasturnén 1997 och har även titeln som den akt som spelat flest gånger på festivalen genom åren.

Markus Krunegård
Prinsen av Peking debuterade med indiebandet Laakso i början av 00-talet för att 2008 slå igenom på allvar med soloalbumet ”Markusevangeliet”. Nio album, några EP:s och fler hitsinglar än de flesta svenska artister kan räkna till senare har Markus Krunegård gått från stor till större. Lägg därtill P3 Guld-priser, Grammis-nomineringar och medverkan i Så mycket bättre. Han har sålt ut turné efter turné och satt en helt egen standard för hur pop på svenska ska låta. Markus Krunegårds musik slår en brygga från det alternativt utmanande till det folkligt tillgängliga. Helt i Kalas anda!

Cherrie
Sveriges souldrottning på fler än ett sätt. Självklart musikaliskt, hon har prisats i både P3 Guld och Grammis, men också som förebild. Hon lyfter gärna fram sina rötter, visar ständig support för sin hemort och visar vägen för den yngre generationen. 2016 kom debutalbumet ”Sherihan” med låtar som ”Lämna han”, ”Tusen stjärnor” och ”Aldrig igen” (sistnämnda som också fick ett gästspel av självaste Stormzy, vilket senare ledde till att Cherrie var support till den brittiske grimestjärnan under hela hans europaturné). Hösten 2021 ledde hennes medverkan i Så mycket bättre till ett ännu bredare folkligt genombrott.

Johnossi
Ett av Sveriges mest explosiva och hyllade liveband. Johnossi är en upptrissad duell om att ta mest plats. Ossi med trummorna och John med gitarren. För att ha en chans bli hörd när bandet gjorde sina allra först rep kopplade John in sin akustiska gitarr i en förstärkare och det var där som duons originalsound kom till. 2022 är Johnossi aktuella med sitt sjunde album, ”Mad Gone Wild”, som släpptes i februari. Ännu ett kvitto på att den dynamiska duon med enkla medel kan skapa ljudväggar lika episkt mäktiga som febrigt nerviga. Bandet kommer att släppa ytterligare ny musik innan sommaren.

David Ritschard
Med albumet ”Blåbärskungen” som släpptes hösten 2021 blev David Ritschard en av Sveriges mest omtalande nya artister. En sådan där röst som man inte visste att man saknat förrän man hört den. En karismatisk karaktär med en sprudlande begåvning för att skriva drabbande texter och framföra dom med den djupaste inlevelse. Tillsammans med kompbandet Krokodiltårarna bjuder Ritschard live på en medryckande, ösig upplevelse som inte lämnar någon oberörd.

Gina Dirawi
Gina Dirawi var en av våra medialt mest synliga personer men drog sig undan när hat och hot begränsade hennes liv. Nu satsar Gina Dirawi på musiken, som varit hennes hem så länge hon kan minnas. Gina Dirawi hade spelat in musik flera gånger tidigare och för sex–sju år sedan även gett ut några singlar, men det först när hon kom i kontakt med teamet Björn Yttling (Peter Bjorn and John) och Freja Drakenberg som alla bitar föll på plats. Resultatet är debutalabumet ”Meet Me in Jannah” som släpptes i början av året.

Esther
Under ett jam på den dansk musikfestival med Pontus Winnberg (Amason, Miike Snow) och självaste Justin Vernon från Bon Iver testade Esther att för första gången sjunga och spela vibrafon samtidigt. En tillfällighet som ledde till att den unga artisten med ens hittade sitt uttryck. Med vibrafonen som grund debuterade hon som soloartist 2019, i samarbete med nämnde Winnberg. Samma år åkte hon på turné som support till såväl Deportees som Amason. Känslig, uppriktig pop med framtiden för sig.

Turnédatum:
15/7 Alvesta, Tyrolen 
16/7 Örebro, Humlehagen
22/7 Borgholm, Kackelstugan
23/7 Helsingborg, Ångfärjeparken
29/7 Malmö, KB + utomhus
30/7 Göteborg, Bananpiren
5/8 Huskvarna, Folkets park
6/8 Stockholm, Fållan Park
12/8 Karlstad, Nöjesfabriken
13/8 Varberg, Societetsparken

BILJETTER
Biljetter ute nu via www.kalasturnen.se eller Ticketmaster
Biljettpris: 595:-

Tider:
Parken öppnar klockan 16
Uppträdande på växlande scener mellan 17-00.
Parken stänger klockan 01

 

PRAKTISK INFO

TAXI

Från och till Tyrolen kan du åka taxi till ett förmånligt pris med Sverige Taxi & Taxi Kurir.
Obs! Boka i god tid om ni inte vill vänta i onödan!
Bokas via 0472-191 00 eller info@alvestataxi.com

Från/till Alvesta:
1-4 pers 240 kr
5-6 pers 360 kr
7-8 pers 480 kr
Från/till Växjö:
1-4 pers 700 kr
5-6 pers 800 kr
7-8 pers 920 kr

Obs! En hämta/lämna adress per tur gäller både Alvesta och Växjö.

PARKERING
Det finns gott om plats men parkera smart så ni inte parkerar in någon annan bil. Det går utmärkt att köra fram till entrén för att lämna av personer. Finns ett par handikapparkeringar i nära anslutning till entrén.

TILLGÄNGLIGHET
HKP-toalett: Finns inne i parken i den röda toalettbyggnaden till vänster om stora dansbanan.
Scener och lokal: Tyrolen består av ett inhägnat område med många små byggnader & dansbanor. Stora dansbanan ”Rotundan” har ramp (ganska brant). Det är därifrån tyvärr två trappsteg upp till serveringen, utan ramp. Be personalen om hjälp om ni vill komma upp dit eller bli serverade nere på dansgolvet.
Området: Det mesta av området består av gräs men även en del grusytor som oftast är enkla att beträda. Ojämn mark samt grusgång kan vara svårframkomliga. Bra att ha någon med som kan hjälpa till att skjuta på.
Ljud/ljus: Hörslingor finns ej på scen, men däremot PA/Ljudanläggningar. Enkelt scenljus finns på scenerna.
Ledsagare: Ledsagare och vårdare går in kostnadsfritt. Ledsagarhundar likaså.
Djur: Sällskapshundar (i koppel) enbart välkomna när vi ej har konsert på området.