Barracuda på Tyrolen LIVE: BF/C och Hollow Ship

07 Aug 2020 Barracuda på Tyrolen LIVE: BF/C och Hollow Ship

Barracuda på Tyrolen LIVE: BF/C och Hollow Ship

Barracuda och Tyrolens Vänner är stolta över att presentera denna konsertafton på Tyrolen fredagen den 7 augusti!

***
HOLLOW SHIP är ett psykedeliskt & dansant rockband från Göteborg. Deras musik kommer påminna dig om tidiga Pink Floyd, blandat med influenser från den funkiga afro-rockscenen. Själva genren har beskrivits såhär. “Svensk rock möter jazz möter kraut möter tysk psykedelia”.
Men de är trots detta verkligen inte att misstas för ett retroband, de för istället samman 60-talets analoga ton med en modern studioproduktion för att skapa ett distinkt och eget sound. Hollow Ship föddes ur flera andra band, bland annat Den Stora Vilan, Dog Life och Big Kizz. Den 3/4 släpptes debutalbumet “Future Remains” via PNKSLM Recordings.
***
BF/C
Barish, en soldränkt pojkversion av en klassisk medelhavsplayboy som någon lyxjakt från Bodrum lämpat av i ett vindpinat Göteborg. Californiaman, en kosmopolit av en sällsynt drömsk våglängd som låter sina dimblå ögon vandra från ram till ram. Deras vägar till musiken har sett olika ut.
Californiaman har figurerat i en myriad av sammanhang i studios och på scener runt om i europa; i bandet Me And My Army tillsammans med den mångfacetterade demonproducenten Andreas Kleerup. Dessutom en åtrådd instrumentell legoknekt av artister som Nicolai Dunger, Ebbot Lundberg, Wyclef Jean, Mauro Scocco och Looptroop.
Samtidigt på andra sidan atlanten, efter en darrande handfull månader vid Sunset strips bardiskar samt en läxa i ödmjukhet av Lemmy Kilmister begav sig Barish norrut. Åter på fötter hjälpt av en zenbuddistisk munk och Bill Spooner från The Tubes spelade Barish in vad som senare skulle bli grunden till BF/Cs anslag på en fyrakanalig portastudio i North Beach.
På var sitt håll har de levt, rest och gjort musik i stor omfattning innan de fann varandra på ett sällsynt lyckosamt sätt i San Francisco. Som om de tagit sina respektive kapital av både musikalisk och annan erfarenhet och med självklarhet redan från början helt naturligt vaskat fram ett helt eget tilltal.
Efter att ha skrivit musik tillsammans i snart tre år har BF/C nu engagerats av Tamiami Records på initiativ av visionären Oscar Wallblom. Debutalbumet The Unexpected Consequences of Feathers landar i augusti, både på vinyl och digitalt. 2019 kommer ses tillbaka på som året BF/C uppstod.
***
PRAKTISK INFO

Tyrolens sommarrestaurang kommer att ha öppet som vanligt från klockan 12-21. Men från klockan 21 krävs biljett för att stanna kvar och se konserterna.

Biljetten inkluderar en härlig middag bestående av Tyrolens sommartallrik som komponeras ihop av våra glada kockar. Middagen serveras klockan 20 på dansbanan och man väljer under biljettköpet mellan kött, vegetarisk eller vegansk mat.
När du köper biljett så gör det gärna ihop med ditt sällskap som du vill sitta med så vi vet hur vi ska möblera. Om ni har några speciella önskemål om mat eller bordsplacering så kontakta oss via kontaktformuläret här på hemsidan efter biljettköpet så försöker vi lösa det.

Såväl middagen som konserten kommer ske under ordnade och restriktionsanpassade former under tak på dansbanan. Man sitter vid bord med ordentliga mellanrum till andra sällskap och måste sitta ner när man äter och dricker.

Biljetterna finns i ytterst begränsat antal, kostar 490 kr + serviceavgift och inkluderar alltså även mat. Biljetter köps via Tickster

Hoppas vi ses på Tyrolen denna magiska afton!
/Barracuda och Tyrolens Vänner