Amason och Slowgold

27 Aug 2021 Amason

Amason

Tyrolen är mycket stolta över att presentera Amason och Slowgold (solo) på Tyrolen fredagen 27 augusti!

Slowgold på scen kl. 19
Amason på scen kl. 20

Biljetter
Förköpsbiljetter via Tickster släpps onsdag den 30/6 klockan 09:00.

AMASON
Det svenska musiklandskapet vore tomt och färglöst utan supergruppen Amason. Den första låten som nådde offentligheten – ”Margins” – följdes av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013, innehållande singeln ”Went To War”. År 2014 släppte Amason singlarna ”Ålen” och ”Duvan” – och året därpå släpptes äntligen debutalbumet ”Sky City”. ”Sky City” hyllades av såväl publik som kritiker som ett av 2015 års bästa album. Vid Grammisgalan belönades bandet för Årets Album och stod även nominerade i kategorierna Årets Artist, Årets Pop, Årets Textförfattare och Årets Kompositör.

Under 2015 släppte bandet också en EP på svenska, ”Flygplatsen”, som bland annat rymde en hyllad tolkning av Mattias Alkbergs låt ”Tjugonde”. Året därpå kom en 3-spårig EP på engelska ”California Airport Love”, med covers på ”California Dreamin’” och ”I Want to Know What Love Is”.

På 2019 års “Galaxy I” – den första delen i ett dubbelalbum som landar inom snart framtid – delade man med sig av “You Don’t Have To Call Me” och ”Marry Me Just For Fun”. Nu är alltså Amason återigen aktuella med ny musik. Nyligen släpptes ”The Kluski Report”, en galaktiskt drömmande låt med inspiration från Franek Kluski, ett polskt medium.

Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor. Bandmedlemmarna har varit aktuella i flera olika solo- och bandprojekt parallellt med att de också arbetat på ny musik med Amason. Amason har uppträtt en gång tidigare på Tyrolen – då på Psykjunta-festivalen år 2015 – och nu är de äntligen tillbaka!

SLOWGOLD (SOLO)
Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”. 2018 års album “Mörkare” vann en Grammis och på albumet “Aska” blommade nya spännande toner och musikriktningar fram. Slowgold slutar aldrig att fascinera, det blir lika drömmande, spännande och underbart varje gång. Vi är enormt stolta över att presentera Slowgold (Solo) denna kväll!

Tyrolen kommer ha öppet från klockan 18, matservering håller öppet, och Amasons uppträdande börjar klockan 20. Konserten kommer ske stående, men det finns även sittplatser tillgängliga i parken. Mellan kl 18-20 serveras Tyrolens vegetariska sommartallrik som innehåller mängder av lokala godsaker, kärleksfullt tillagade av Tyrolens kockar. Middagspaketet kan förköpas på biljettsidan.
För den som inte har matbiljett finns även enklare matalternativ på plats.

Vanlig entrébiljett: 490:- + serviceavgift
Entrébiljett med mat: 640:- + serviceavgift

Barerna har öppet till parkstängningen klockan 22. När du köper biljett så gör gärna det ihop med ditt sällskap som du vill sitta med ifall sittplatserna behöver vara uppdelade mellan varje sällskap. Om ni har några speciella önskemål om mat eller bordsplacering så kan ni maila oss på info@tyrolen.se efter biljettköpet så försöker vi lösa det.

Hela konsertkvällen kommer ske med utgångspunkt från de restriktioner som kommer råda den 27 augusti. Försök hålla god handhygien och avstånd mellan varandra så blir detta bra!
Det finns biljetter för barn under 13 år som bara kostar serviceavgiften (25:-) dessa släpps också på onsdag (30/6).

Varmt, varmt välkomna!

/Tyrolens Vänner

PRAKTISK INFO

TAXI
Från Alvesta kan du åka taxi till ett förmånligt pris med Sverige Taxi & Taxi Kurir. Obs! Boka i god tid om ni inte vill vänta i onödan!! Bokas via 0472-191 00 eller info@alvestataxi.com

Från/till Alvesta:
1-4 pers 200,00 kr
5-6 pers 300,00 kr
7-8 pers 400,00 kr

Från/till Växjö:
1-4 pers 600,00 kr
5-6 pers 700,00 kr
7-8 pers 800,00 kr

Obs! En hämta/lämna adress per tur gäller både Alvesta och Växjö.

PARKERING
Det finns gott om plats men parkera smart så ni inte parkerar in någon annan bil. Det går utmärkt att köra fram till entrén för att lämna av personer. Finns ett par handikapparkeringar i nära anslutning till entrén.

CAMPING PÅ TYROLEN
Vill du tälta, bo i husvagn/husbil, eller sova under bar himmel innan/efter konserten? Det går bra det! Vi släpper nu campingbiljetter som kostar 60 kr per person. Campingbiljetten köps till på Tickster, där man köper biljetterna till konserten. Enkla toaletter & rinnande vatten kommer finnas på plats. I närheten finns även badplatser vid sjön Salen. Vi kommer ha campingvärdar på plats vid större evenemang, men som alltid gäller följande: Undvik trängsel och folksamlingar, och var noggrann med hygienen! Välkomna att campa alla som visar hänsyn & håller avstånd!

TILLGÄNGLIGHET

HKP-toalett: Finns inne i parken i den röda toalettbyggnaden till vänster om stora dansbanan.

Scener och lokal: Tyrolen består av ett inhägnat område med många små byggnader & dansbanor. Stora dansbanan “Rotundan” har ramp (ganska brant). Det är därifrån tyvärr två trappsteg upp till serveringen, utan ramp. Be personalen om hjälp om ni vill komma upp dit eller bli serverade nere på dansgolvet.

Området: Det mesta av området består av gräs men även en del grusytor som oftast är enkla att beträda. Ojämn mark samt grusgång kan vara svårframkomliga. Bra att ha någon med som kan hjälpa till att skjuta på.

Ljud/ljus: Hörslingor finns ej på scen, men däremot PA/Ljudanläggningar. Enkelt scenljus finns på scenerna.

Ledsagare: Ledsagare och vårdare går in kostnadsfritt. Ledsagarhundar likaså.

Djur: Sällskapshundar (i koppel) enbart välkomna när vi ej har konsert på området.