Tyrolens Progg & Visfest

21 Juli 2018 Tyrolens Progg & Visfest

Tyrolens Progg & Visfest

Tid : 15-02

Tyrolens Progg & Visfest återkommer till Tyrolen i Blädinge efter förra årets succé.
UPPDATERAT MED FLER BAND

Vi i Tyrolens vänner har alltid diggat progg & visa och det är nästan ett mysterium att denna fest inte startats tidigare än 2017. Men nu är det igång och progg & visa kommer förhoppningsvis höras många år framöver i parken.

Nytt för i år är att det även blir en förfest på Kafe de luxe i Växjö med Nynningen & Orkan på scen den 20 juli. Kombibiljett finns att köpa! Obs! 18-årsgräns på Kafe de luxe och ett begränsat antal biljetter! Mer info på www.kafedeluxe.se

Kom & njut av dessa fantastiska artister på Tyrolen:

JOHN HOLM
John Holm släppte tre klassiska plattor på sjuttiotalet men har därefter legat ganska lågt. Återkomsten till livescenen på Säljerydsfestivalen 2015, efter en paus på 40 år, var fullständigt magisk och comebacken var ett faktum. Sedan dess har John Holm åkt land och rike mellan olika konsertplatser. Under förra årets Progg & Visfest ställde John Holm in på grund av feber under konsertdagen, men i år kommer Sveriges mytomspunna legend tillbaka till Tyrolen – Och denna gång ska ni få uppleva magin!
John Holm

TRÄDEN (TRÄD GRÄS OCH STENAR)
Pärson Sound –> International Harvester –> Harvester –> Träd Gräs och Stenar –> Träden
Ett legendariskt proggband kommer till Blädinge i sommar, bandet som grundades 1967 har haft flera olika namn och medlems-konstellationer och i år byter proggrockarna namn till Träden. Introduktionstexten åt Träden skulle kunna vara hur lång som helst, det finns så mycket kult, erfarenhet och kvalité som lyckats bevaras under alla dessa år. Under 2018 kommer dessutom ett nytt album som kan avnjutas på Progg & Visfesten, så missa för guds skull inte Träd Gräs och Stenar på Tyrolen i sommar!
Träden

SLOWGOLD

Den så kritikerrosade gruppen Slowgold, med Amanda Werne i spetsen erbjuder alltid någonting extra på scen. Den fantastiska rösten kombineras med magiskt svävande gitarr och trumkomp som får åhörare att drömma sig iväg men samtidigt fängslas av stunden. Slowgold och Tyrolen kommer bli en perfekt kombination – Då befrielsen genom vacker drömrock i 60-talsmiljö är en oslagbar upplevelse som inte lämnar någon oberörd!
Slowgold

ANDERS F RÖNNBLOM
En synnerligen folkkär och produktiv artist som under sitt liv ständigt lyckats leverera högkvalitativ musik kommer till Tyrolen i sommar. Framträdandet kommer ske med Anders F Rönnblom Band, som onekligen är ett folkrockband av högsta kaliber! AFR hade tio års paus men gjorde nydebut 2004 och har sedan dess hyllats enormt, många anser att Anders F Rönnblom Band är vassare än någonsin förr!
Anders F Rönnblom

CHRISTINA KJELLSSON
Sveriges stora vis-poet som sticker ut med sina underfundiga och roliga texter kommer till årets visfest! Christina är en framstående ordkonstnär som fostrat och inspirerat en mängd duktiga musiker genom åren. Hon har fått såväl Olrogs som Fred Åkerströms stipendier, plockat hem det Svenska Vispriset och ständigt hyllats för sina skivor. Kjellsson är en sann legend i viskretsar och hennes arbete med att bevara samt utveckla genren kan aldrig lämnas bortglömt!
Christina Kjellsson

ELLINOR BROLIN & JOHAN JOHANSSON
Ellinor har trots sin ringa ålder redan fått Kjell Höglund att bli rörd till tårar, spelat ihop med artister som Per Persson, Dan Viktor och Jakob Hellman, och anses redan vara en visstjärna. På Tyrolen kommer Ellinor uppträda ihop med legenden Johan Johansson, som har haft en betydande roll i punken och proggens framväxt i Sverige. Tillsammans kompletterar de varandra på ett lysande sätt och på årets Progg & Visfest ska de tolka Kjell Höglunds låtar, undertecknad kan utlova att det blir en spelning ni sent ska glömma!

RAGNARÖK
Ett klassiskt band från 70-talets stora proggrörelse men som upplöstes under mitten av 80-talet för att sedermera återuppstå under 2000-talet, bättre än någonsin förut. Ragnarök spelar en egen form av jazzig, poetisk folkrock som en aldrig kan bli mätt på. Gruppen bildades i Kalmar 1972 och släppte sitt första album 1976, ett album som många anser vara en av 1900-talets stora höjdpunkter i musikväg. Ett kultband som Ragnarök har gjort det mesta, allt från komponerad musik till barnteatrar som diverse långa konsertspelningar bland olika fängelser runtom i Sverige. Uppträdandet på Tyrolen kommer att kryddas med rutinerade Jonna Sandell, en fantastisk violinist och sångare!
Ragnarök

BÖKSHOLM
Ni som var med under den magiska aftonen då Franska Trion & Böksholm uppträdde på Kafe de Luxe vet vad detta proggband från Växjö förmår. Det blir en gränslös och underhållande föreställning med texter som blandar in kaxiga, politiska och samhällskritiska budskap. Böksholm är definitivt ett stort löfte inom den nya proggeran, ändå har de aldrig spelat på Tyrolen förut. Det kommer att bli en härlig show som bidrar med det annorlunda, vilda och ruffiga. Det kallar sin egna musik för “skrotig proggvisa”, och det tycker vi låter så härligt att vi ger Böksholm den stora äran att få dra igång den stora proggfesten i sextiotalsparadiset!
Böksholm

CATS AND DINOSAURS
Ett färskt och spännande politiskt swingband fyller den sista pusselbiten till årets upplaga av Tyrolens progg- och visfest! Denna svängiga och fartfyllda dansmusik kommer få svetten att rinna och golvet att knaka, rejält ös kan helt enkelt garanteras i sextiotalsparadiset. Göteborgsbandet bildades 2014 och varvar sina texter friskt mellan aktuell politisk ångest och dansant glädje av lekfullhet på ett liknande vis som flera av 70-talets proggartister gjorde. Vi välkomnar världens mest radikala swingband till Tyrolen!
Cats and dinosaurs
Facebook

SPELSCHEMA
Dörrarna öppnar 15.00, levande musik 16-01, stängning 02.
Kl 16 Rotundan: Böksholm
Kl 17 Joddelero: Christina Kjellsson
Kl 18 Rotundan: Ragnarök
Kl 19 Joddelero: Ellinor Brolin & Johan Johansson
Kl 20 Rotundan: John Holm
Kl 21 Joddelero: Slowgold
Kl 22 Rotundan: Anders F Rönnblom
Kl 23 Joddelero: Cats And Dinosaurs
Kl 00 Rotundan: Träden (Träd, Gräs & Stenar)
Kl 01 DJ 2-Takt

BILJETTER
Förköp 400kr + serviceavgift
Kombibiljett inklusive förfesten 500kr + serviceavgift
På plats 21 juli kl 16-23 500kr. Endast kortbetalning
Bara förfesten 200kr på www.kafedeluxe.se
Barn under 13 år går in gratis med målsman!

SERVERING
I parken finns flera olika serveringar:
Restaurangen på Rotundan serverar vällagad mat kl 15-22.
Meny:
Tyrolens sommarsallad med närodlade grönsaker. Serveras med antingen nötkött från Södra Vare eller Ostronskivling från Tolg.

Baren och caféet på Rotundan serverar smaskiga kakor och smörgåsar, kaffe, te, öl och massa annat gott kl 15-02.

Korvbaren serverar vegetariska handburgare, korv i bröd och öl från Benestad, Cuba Cola och annat härligt kl 15-22.

Cloettakiosken serverar popcorn, godis, Tyrolenböcker, kylda drycker och glass.

Ölbaren och pizzerian bjuder på kylda drycker och smaskiga pizzor kl 19-02.

Håll även utkik efter den flygande baguettevagnen som kommer in i parken framåt natten.

KORT ELLER KONTANT?
Alla serveringar på Tyrolen accepterar kort. Stora baren och korvbaren accepterar även kontanter.

BUSS
Bussar kommer att gå mellan Växjö & Tyrolen!
Biljetter måste förbokas via Alvesta Taxi!
100kr/resa och person kostar det.
Bussen går från Elite Stadshotellet i Växjö och avgår klockan 15.00.
Bussen tillbaka till Växjö går från Tyrolens folkparksparkering klockan 02.00
Boka buss på: 0472-191 00 eller mejla till info@alvestataxi.com

TAXI
Från Alvesta kan du åka Taxi till ett förmånligt pris med Sverige Taxi & Taxi Kurir:
Tyrolen & Alvesta
1-4p 200kr
5-6p 250kr
7-8p 280kr

Tyrolen & Växjö
1-4p 600kr
5-6p 700kr
7-8p 800kr
Obs. boka i god tid om ni inte vill vänta i onödan!!
Bokas via 0472-191 00 eller info@alvestataxi.com

PARKERING & CAMPING
Bilparkering 20kr
Tält 50kr
Husbil/husvagn 100kr
Betalas kontant eller med Swish!
På parkeringen finns såväl rinnande vatten som utedass men ingen el till husvagnar!

HOTELL
Förmånligt hotellpaket i samarbete med Hotell Rådmannen i Alvesta:
Pris 849 kr/person i dubbelrum och 1197 kr i enkelrum
I priset ingår logi, frukostbuffé samt konsertbiljetter.
Hotell Rådmannen bokas via Rådmannens växel: 0472-448 00 eller via mejl: info@hotelradmannen.se

Elite Stadshotell i Växjö erbjuder även våra besökare 15 % bokningsrabatt när man uppger erbjudandekoden: Tyrolens Vänner

Hjärtligt välkomna kamrater!
/Tyrolens Vänner