Världens Fest

11 Aug 2018 Världens Fest

Världens Fest

Tid : 16-00

Äntligen kommer världen till Blädinge!

Denna lördag så kommer Tyrolen att fyllas av härlig musik, mat och dans från olika delar av världen. Det kommer att bli finfina konserter med musik av olika slag. Servering av god mat med influenser från världen, fika, kylda drycker m m

SPELSCHEMA
15.30 öppnar portarna
16 Folkdanskurs med Valshuset
17 I Keep Ears In Buckets
18 Mazguf Ensemble
19 Kenneth Crying Child Roulette
19.30 Trumattack
20 Kolonien
21 Sousou & Maher Cissoko
22 Världens Band
23-00 Världsmusikdisco

VÄRLDENS BAND
Tretton musiker, sex länder, tre kontinenter, ett band!
Världsmusikorkestern släpper sitt andra studioalbum och ger sig ut på en sommarturné i Europa 2018! Få band, om ens något, kan mäta sig med Världens Band när det kommer till mångfald – tretton musiker från sex länder och tre kontinenter. Tillsammans har de turnerat Europa de senaste fyra åren och fått ryktet som världsmusikens Frankenstein monster (Songlines Magazine 2016)
Mer info: Facebook & www.varldensband.com

SOUSOU & MAHER CISSOKO
Skivaktuella Sousou & Maher Cissokos musik är precis så gränsöverskridande som livet de lever tillsammans, ständigt i rörelse över flera kontinenter och med de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter.
Duon är en unik sammansmältning av musikalisk skicklighet, värme och utstrålning. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, folk, soul och jazz.
Deras musik talar till människor oavsett ålder och bakgrund och bottnar i den urgamla griot-traditionen där historia, nutid och framtid blir till en enhet.
Mer info: http://www.sousoumaher.se/

MAZGUF ENSEMBLE
Mazguf Ensemble består av en av Iraks kanske mest folkkära kompositörer Jafar Hasan Aboud, samt några av Sveriges och Danmarks främsta musiker inom folk- och världsmusikgenren. Musiken rör sig fritt mellan klassisk arabisk Maqammusik, arabisk folkmusik och västligt influerad populärmusik.
Mer info: www.evolvingtraditions.se/band/mazguf/

KOLONIEN
Fyra kusiner som startade redan i tonåren, då som Dylan-inspirerat protestband i den svenska miljörörelsen. Med gemensamma rötter i den svenska folkmusiken som grund har Kolonien ständigt brutit ny mark, med samhället och politiken som en central del i både musik och text.
Mer info: Facebook & www.kolonien.nu

I KEEP EARS IN BUCKETS
Traditionell Irländsk musik med medlemmar ur Världens Band.

TRUMATTACK
Först visar duon upp sitt lika unika som imponerande rytmregister. Sedan blir det deltagarnas tur att spela. I en trumattack möts och stöts rytmer från olika delar av världen på till exempel congas, bongos, timbales, bombo leguero eller darbuka.
Duon har med sig murarhinkar och trumstockar som delas ut till alla. Därtill används sång, bodybeat, handklapp och stamp. Exakt vilka rytminstrument som används anpassas till vardera kontext och varierar från gång till gång, men gemensamt för alla tillfällen är att det inte krävs några förkunskaper, alla kan vara med.
Tillsammans skapar vi ett gemensamt sväng. Dialogen mellan musiker och deltagare sker på svenska, persiska, arabiska, danska, wolof eller spanska, fast, när allt kommer omkring spelar, i ett sånt här möte, ord och språk inte så stor roll – allt sker i musiken och rytmen.

KENNETH CRYING CHILD ROULETTE
Ken är en kanadensisk urinvånare som bjuder på traditionellt trumspel, flöjtspel och powwow dans.

DANSKURS
Folkmusikföreningen Valshuset styr upp en kurs i folkdans på eftermiddagen. Kom och testa på!

Fler artister avslöjas snart om vi får till det! Annars blir det ju bra så här med!

Vill ni komma och spela? Skicka ett mail via kontaktformuläret så kollar vi om det finns plats för er! Det är nästan färdigbokat men vi är just nu speciellt på jakt efter musiker från Somalia!

Världens fest är ett samarbete mellan Tyrolens Vänner, Musik i Syd, Valshuset & Kulturintegration Alvesta. Vi får stöd från KulturRådet för att genomföra festen och förhoppningen är att det kan utvecklas till något ännu större nästa sommar!

Det finns ett litet antal fribiljetter för asylsökande via Kulturintegration Alvesta. Kontakta projektledare Linn Ljungqvist på linnljungqvist@gmail.com om ni vill veta mer om det!

MER INFO KOMMER SNART!

Biljetter köper man för 290kr+service avgift på tickster eller i entrén för 350kr.

BRA ATT VETA:
Fri parkering och camping utanför Tyrolen! Dass & rinnande vatten men ingen annan service. Alla städar efter sig själva!
Hotellpaket på Hotell Rådmannen för bekväma besökare som vill bo i Alvesta!
15% rabatt på Elite Hotellen i Växjö för de som vill bo bekvämt i Växjö.

TAXI:
Från Alvesta kan du åka Taxi till ett förmånligt pris med Sverige Taxi & Taxi Kurir:
Tyrolen & Alvesta
1-4p 200kr
5-6p 250kr
7-8p 280kr

Tyrolen & Växjö
1-4p 600kr
5-6p 700kr
7-8p 800kr
Obs. boka i god tid om ni inte vill vänta i onödan!!
Bokas via 0472-191 00 eller info@alvestataxi.com

Tillgänglighet på Tyrolen:
PARKERING
Det går utmärkt att köra fram till entrén för att lämna av personer. Det finns ett par handikapparkeringar i nära anslutning till entrén.

Handikapp-TOALETT
Finns inne i parken i den röda toalettbyggnaden till vänster om stora dansbanan.

SCENER & LOKALER
Tyrolen består av ett inhägnat område med många små byggnader & dansbanor.
Utescenen ”Venedig” har en stor gräsyta framför där man tar sig fram bra på hjul och kan hitta bra platser för att se och höra bra.

Stora dansbanan ”Rotundan” har en ramp upp men sedan är det tyvärr två trappsteg upp till serveringen. Be personalen om hjälp om ni vill komma upp dit eller bli serverade nere på dansgolvet.

Lilla dansbanan ”Joddelero” har en ramp upp och sen är allt i samma nivå.

OMRÅDET
Det mesta av området består av gräs men även en del grusytor som oftast är enkla att beträda. Ojämn mark samt grusgång kan vara svårframkomliga. Bra att ha någon med som kan hjälpa till att skjuta på.

LJUD/LJUS
Hörslingor finns ej på scenerna, men däremot PA/Ljudanläggningar. Enkelt scenljus finns på scenerna.

LEDSAGARE
Ledsagare och vårdare går in kostnadsfritt.

DJUR
Hundar i koppel är tillåtet på området. Dock ej vid konserter med hög ljudvolym & festivaler.

KONTAKT
Använd gärna kontaktformuläret här på sidan om om du undrar något ytterligare!