Frida Hyvönen, Sara Parkmans Skog och Darya & Månskensorkestern

Frida-H_web
11 Aug 2017 Frida Hyvönen, Sara Parkmans Skog och Darya & Månskensorkestern

Frida Hyvönen, Sara Parkmans Skog och Darya & Månskensorkestern

Tid : 18-02

Frida Hyvönen, Sara Parkmans Skog och Darya & Månskensorkestern bjuder på en musikalisk helkväll på Tyrolen i Blädinge 11 augusti.

Dörrarna öppnar kl 18
Sara Parkmans Skog kl 19
Frida Hyvönen kl 21
Darya & Månskensorkestern kl 23

Mer praktisk information inför kvällen hittar du under presentationerna nedanför.

Frida Hyvönen som är en av landets just nu mest hyllade artister kommer till Tyrolen i Blädinge i augusti.
Med sin unika röst, lysande texter och pianodrivna melodier, har hon varit en av den svenska popmusikscenens mest tongivande artister i närmare 11 år. I höstas släppte hon sin fjärde fullängdsskiva, som också är hennes första på svenska. Albumet har fått namnet ”Kvinnor och barn” och är en samling starka historier, berättade genom träffsäkra texter och dramatiska ljudkulisser. Albumet har mottagits med stor värme av en enad kritikerkår och spås redan bli en modern klassiker. Frida Hyvönen vann två Grammisar i kategorierna ”Årets textförfattare” & ”Årets kompositör” i februari. Efter skivan har hon varit ute på en nästintill slutsåld turné genom landet och äntligen kommer hon till Kronoberg!

Sara Parkmans Skog inleder kvällen på Tyrolen. Sara Parkman är folkmusiker, konstnär och aktivist. Utsedd till årets artist under Folk och världsmusikgalan 2017. Under hösten 2016 har Sara släppt det kritikerrosade debutalbumet ”Sara Parkmans skog” för vilket hon helt ogenerat jämförts med Beethoven. Parkman spelar soundet som Sverige behöver – den anti-nationalistiska folkmusiken att spela på klubb. Ett nytt sätt att knyta an delar av oss som vi inte visste hörde ihop. De elektroniska tonerna pulserar på helt rätt platser i kroppen medan fioler och råa rop rycker tag i känslorna och låter hela ens kropp följa med på resan in i skogen. Det är vackra minnen och nya behov som uppstår i den ljudvärld som Parkman skapar, helt rätt för vår tid. Hon var även med i den hyllade teatern Fäboland som gjort succé land och rike runt!

Darya & Månskensorkestern avslutar kvällen på Tyrolen. Efter att i mer än tio år ha spelat världens vemodigaste musik finsk tango, skapat prisbelönt filmmusik och samarbetat med musiker som Frida Hyvönen och Anna Järvinen tar bandet nu ett nytt steg: ett album med helt eget material. Singeln “Helsingistä Boråsin” släpptes den 24 februari på sverigefinnarnas dag, och albumet “Uusi Atlantis – Det nya Atlantis” kommer i maj.

”Detta kommer att bli en fantastisk kväll med 3 otroliga konserter med några av våra favoritband. Frida Hyvönen har länge varit en drömbokning och nya plattan är magnifik. Sara Parkman golvade oss totalt när hon uppträdde med Fäboland i Blädingegården i höstas. Darya & Månskensorkestern är ett fantastiskt band som måste upplevas livs levande på en klassisk dansbana!”

Biljetter köps via Tickster

BUSS:
Bussar kommer att gå från Växjö och hem!
Biljetter hittar du på Tickster!
100kr/resa och person.
Buss till Tyrolen går från Växjö Resecentrum vid långfärdshållplatsen intill Tegnérkyrkogården och avgår kl. 18.00
Bussen tillbaka till Växjö går från Tyrolens folkparksparkering klockan 01.00

TAXI:
Från Alvesta kan du åka Taxi till ett förmånligt pris med Sverige Taxi & Taxi Kurir:
Tyrolen & Alvesta
1-4p 200kr
5-6p 250kr
7-8p 280kr

Tyrolen & Växjö
1-4p 600kr
5-6p 700kr
7-8p 800kr
Obs. boka i god tid om ni inte vill vänta i onödan!!
Bokas via 0472-191 00 eller info@alvestataxi.com

Tyrolens parkering
Bilparkering 20kr
Tält 50kr
Husbil/husvagn 100kr
På parkeringen finns såväl rinnande vatten som utedass

HOTELL:
Förmånligt hotellpaket i samarbete med Hotell Rådmannen i Alvesta:
Pris 745 kr/person i dubbelrum och 1040 kr i enkelrum
I priset ingår logi, frukostbuffé samt konsertbiljetter.
Hotell Rådmannen bokas via Rådmannens växel: 0472-448 00 eller via mejl: info@hotelradmannen.se

Hjärtligt Välkomna!
/Tyrolens Vänner