SVEN-INGVARS – Sista sommaren!

Sven-Ingvars_final
28 Aug 2015 SVEN-INGVARS - Sista sommaren!

SVEN-INGVARS – Sista sommaren!

Tid : 18:00-00:00

Kultbandet Sven-Ingvars som innehar publikrekordet på Tyrolen i Blädinge kommer åter till parken på sin sista sommarturné 49 år senare! En storslagen kväll och nostalgitripp väntas. Hovmantorpsbandet Jan-Inges, som också var ett ofta återkommande band på Tyrolen under 60-talet, spelar till dansen på Rotundan.

Tyrolen i Blädinge öppnades upp 1962 av nöjesprofilen Olle Olofsson och var under 60-talet ett av södra Sveriges mest välbesökta nöjesställen. De stora artisterna och den speciella parken gjorde det väldigt uppskattat och det var ofta 2-3 tusen besökare en vanlig helgkväll på sommaren. Artister som Bill Haley, Emile Ford, Hep Stars, Cornelis Wreeswijk, Mike Landon, Millie Small, Ted Gärdestad och Lill-Babs är bara en bråkdel av alla stora stjärnor som uppträdde på Tyrolen. Sven-Ingvars gjorde bedriften att locka mer publik än någon annan och ryktena säger att hela 3666 personer kom för att lyssna på dem 1966.

I sommar ger sig Sven-Ingvars ut på sommarturné för sista gången. Turnén har fått namnet ”Sista sommaren” och kommer att stanna till på Tyrolen fredagen den 28 augusti.

Sven Ingvars startade upp verksamheten redan 1956 och har sen dess haft en fantastisk resa och gjort ett oförglömligt och kanske ett av de största och viktigaste avtrycken i svensk Rock ’n’ roll- och dansmusik. Under 60-talet var de tveklöst ett av Sveriges största band med fler hits på svensktoppen än någon annan. I början av 70-talet spelade bandet in sina tolkningar av dikter skrivna av Gustaf Fröding, något som uppskattades av publik och kritiker och framförallt, det gjorde Frödings texter tilllgängliga för en större publik. Sven-Ingvars upplevde i början av 90-talet några av sina största framgångar någonsin, de spelade in sina gamla hits på nytt och med hits som Två mörka ögon och Byns enda blondin befäste de sin plats som ett av Sveriges största band och där har de stannat. Flera medlemmar har kommit och gått, enda originalmedlemmen som är kvar är sångaren Sven-Erik Magnusson. I bandet ingår även Sven-Eriks son Oscar Magnusson.

Kom och njut av 60-talets största svenska hits i rätt miljö.

Kl 18 öppnar Tyrolen
Ca kl 19-20 spelar Jan-Inges & Hurley & the blue dots på dansbanorna
Ca kl 20-21.30 spelar Sven-Ingvars på friluftsscenen
Ca kl 21.30-23.30 spelar Jan-Inges på Rotundan
Ca kl 21.30-22.30 spelar Hurley and the blue dots på Joddelero
Kl midnatt stänger Tyrolen!

Servering av mat och dryck!

Biljetter finns fortfarande på www.tickster.com & på ICA Alvesta för 350kr. På plats kostar biljetterna 400kr.

Parkering 20kr.

Buss från Växjö bokas på www.tickster.com!

Taxi bokas av Alvesta Taxi på 0472-191 00!

Välkomna till denna väntade rekordkväll!
Vi ses imorgon!
/Tyrolens Vänner

Sven-Ingvars_gammal annons

Annonsen från 1968!