VISFEST: Sofia Karlsson m fl

Visfest 2015
27 Juni 2015 VISFEST: Sofia Karlsson m fl

VISFEST: Sofia Karlsson m fl

Finstämd kväll med musikern och sångerskan Sofia Karlsson.

På scen står också:
Stina Künstlicher
Miranda Murre Eriksson
Erica Falk
Matilda Magnusson
Pelle Ljungberg

God mat och dryck serveras i vår servering. Under kvällen blir det även vernissage för Fanny Jigmans fotoutställning ”Inför allmänheten”. En utställning om balansen mellan intresse och bekräftelsebehov som kommer att hänga på Tyrolens dansbana hela Juli.
Biljetter finns att köpa på www.tickster.com för 295kr, 300kr för biljetter i dörren. Gratis för barn under 13år i målsmans sällskap!

 

Sofia Karlsson
Med sin genombrottsskiva ”Svarta ballader” från 2005 gjorde Sofia Karlsson musik av Dan Andersson-texter och sålde över 100 000 album. Hon låg på Sverigetopplistan i 54 veckor och erövrade en svensk Grammis. Succén som följde var ett faktum. Efter år av turnerande, fler albumsläpp, listplaceringar, guldskivor och till slut totalt fyra svenska Grammispriser är Sofia Karlsson åter tillbaka med nytt material.

Stina Künstlicher
Stina Künstlicher spelar visor land och rike kring och har gjort så sedan år 2006. Släppte 2012 en EP vid namn Standard i en limousine i samarbete med producenten Rasmus Snögren, vilken finns att få tag på via hemsidan (misserabel.se) eller rymdkällor så som spotify och itunes. Med basen i Malmö och världen som spelplan kan man se och höra Stina K på diverse av nordens alla scener.

 

Miranda Murre Eriksson
Miranda Murre Eriksson spelar både egna och andras låtar, på både svenska och engelska. Under en spelning kan det dyka upp tolkningar utav ett flertal olika artister och diktare, kända och mindre kända, allt från Dan Andersson och Stefan Sundström till The Doors och Bob Dylan. Nu är hon sedan ett år tillbaka bosatt i Västervik och spelar och studerar på Visskolan där.

Pelle Ljungberg – The red and the hidden language (Solo)
Pelle är en musikprofil som varit aktiv i Växjös musikliv sedan 90-talet och nu jobbar han främst med sitt projekt The Red and the hidden language. Denna kväll bjuder han på sina egna vackra låtar från debutplattan och från den kommande skivan.

Erica Falk
Erica Falk skriver låtar om relationer. Relationerna mellan oss, och relationen till oss själva. Om att misslyckas, vara rädd och om att våga vara arg. Och om att längta sig bort, eller kanske hem.

Matilda Magnusson
Matilda är från Helsingborg men bor i Göteborg sedan 9 år tillbaka. Hon började att uppträda när hon var 13 år och hennes repertoar består av allt från kupletter av Karl Gerhard och satir av Björn Afzelius till översättningar av amerikanska folk- och countrylåtar.

 

 

SPELSCHEMA:
17.00 Miranda Murre Eriksson
18.00 Erica Falk
19.00 Matilda Magnusson
20.00 Sofia Karlsson
21.30 Stina Künstlicher
22.30 Pelle Ljungberg