Johan Airijoki & Givana

16 Aug 2023 Johan Airijoki & Givana

Johan Airijoki & Givana

Tid : 21:00

Johan Airijoki kommer till Tyrolen! Onsdagen 16 augusti är det dags!

Det har alltid funnits musik som snabbt susar upp på topplistorna och lika snabbt ramlar ner. För en samtid som snurrar allt snabbare är det bara följdriktigt att också kulturen som speglar den blir flyktig omedelbar. Men sedan finns också Gällivaresonen Johan Airijoki. Sedan debuten med ”Vissa saker måste brännas” från år 2015 har han metodiskt byggt ett lojalt följe som stadigt växer. Människor som tagit till sig hans musik på djupet. Som sakta spridit ordet om den inneboende kraften och skönheten i sånger som ”Allting kommer att bli bra”, ”Tomtebloss” och ”Lyssna på Bruce”. Tidigare i år släppte Airijoki albumet ”Gitarrer och Blåjeans” som sedan dess blivit kritikerrosat. Den 16 augusti kommer han till Tyrolen för första gången för att spela sina hyllade låtar.

GIVANA
Det var på en av Göteborgs törstiga kvarterskrogar som Pablo Copa, Vendela Neij och Anastasia kom på det ultimata bandnamnet. Givana. Åskan låg tung och mullrade avlägset i fjärran denna regniga sommarkväll. Himlens portar öppnades och låtidéerna forsade ner som klassiskt Göteborgsregn.
Med tiden anslöt sig även basmästaren Tobias Bryngel och bossakungen Jon-Erik Jonasson på trummor. Tillsammans skapar Givana ett sound av dynamisk 60-tals pop blandat med psykadelisk rock. Texterna handlar om en strävan att kunna hantera vardagens utmaningar och kommer med trösten i att inte vara ensam i grottekvarnen.

TIDER
Parken öppnar kl. 17
Airijoki på scen kl 21
Parken stänger kl. 23

BILJETTER
Pris: 290kr på tickster.com

PRAKTISK INFO

TAXI:
Från och till Tyrolen kan du åka taxi till ett förmånligt pris med Sverige Taxi & Taxi Kurir. Obs! Boka i god tid om ni inte vill vänta i onödan!! Bokas via 0472-191 00 eller info@alvestataxi.com
Från/till Alvesta:
1-4 pers 240,00 kr
5-6 pers 360,00 kr
7-8 pers 480,00 kr
Från/till Växjö:
1-4 pers 700,00 kr
5-6 pers 800,00 kr
7-8 pers 920,00 kr
Obs! En hämta/lämna adress per tur gäller både Alvesta och Växjö.

PARKERING
Det finns gott om plats men parkera smart så ni inte parkerar in någon annan bil. Det går utmärkt att köra fram till entrén för att lämna av personer. Finns ett par handikapparkeringar i nära anslutning till entrén.

CAMPING PÅ TYROLEN
Vill du tälta, bo i husvagn/husbil, eller sova under bar himmel innan/efter konserten? Det går bra det! En campingbiljett som kostar 60 kr per person. Campingbiljetten köps till på Tickster, där man köper biljetterna till konserten. Enkla toaletter & rinnande vatten kommer finnas på plats. I närheten finns även badplatser vid sjön Salen. Vi kommer ha campingvärdar på plats vid större evenemang.

TILLGÄNGLIGHET
HKP-toalett: Finns inne i parken i den röda toalettbyggnaden till vänster om stora dansbanan.
Scener och lokal: Tyrolen består av ett inhägnat område med många små byggnader & dansbanor. Stora dansbanan ”Rotundan” har ramp (ganska brant). Det är därifrån tyvärr två trappsteg upp till serveringen, utan ramp. Be personalen om hjälp om ni vill komma upp dit eller bli serverade nere på dansgolvet.
Området: Det mesta av området består av gräs men även en del grusytor som oftast är enkla att beträda. Ojämn mark samt grusgång kan vara svårframkomliga. Bra att ha någon med som kan hjälpa till att skjuta på.
Ljud/ljus: Hörslingor finns ej på scen, men däremot PA/Ljudanläggningar. Enkelt scenljus finns på scenerna.
Ledsagare: Ledsagare och vårdare går in kostnadsfritt. Ledsagarhundar likaså.
Djur: Sällskapshundar (i koppel) enbart välkomna när vi ej har konsert på området.