Baskery & Song Solinas

19 Juli 2023 Baskery & Song Solinas

Baskery & Song Solinas

Tid : 21:00

Baskery på Tyrolen! Den 19 juli är det äntligen dags!

BASKERY
Denna fantastiska högoktantrio bestående av systrarna Stella, Greta och Sunniva Bondesson, har tillbringat flertalet år i USA för turnerande, låtskrivande och skivinspelningar. Bandet har jämförts med allt från Fleetwood Mac, First Aid Kit, Black Keys till Led Zeppelin. Därtill har Baskery öppnat för bland annat Robbie Williams, Gary Clark Jr och Brandi Carlile, och är känt för sina liveshower med banjopunk, nordicana och hårresande vassa syskonstämmor. Oavsett var de befinner sig i världen får trion höra av publiken att de varken sett eller hört något liknande, att de har en helt unik uppsättning och uppträder med vad som verkar vara en outtömlig energi. Nu är bandet albumaktuellt och ger sig ut på turné, däribland på Tyrolen i Blädinge!

SONG SOLINAS
Song Solinas skapades av en livslång kärlek till folk, country och roots rock! Med en fot i finstämdhet och den andra i rock `n roll närmar sig bandet en musikalisk tradition fylld av legender som Neil Young, The Band och Grateful Dead men också mer samtida referenser som Hiss Golden Messenger och Damien Jurado. Med en skön scennärvaro och ett härligt live-set som får både vanlige Herr Svensson och den mest trendkänsliga folk-hipstern att känna sig hemma, levererar Song Solinas ett klassiskt men samtidigt utforskande sound inom Americana.

TIDER
Parken öppnar kl 17
Baskery på scen kl 21
Parken stänger kl 00

Biljett till Baskery inkluderar även entré till Olles Onsdag (som pågår mellan 17-20.30).

Biljettpris: 190kr

PRAKTISK INFO

TAXI
Från och till Tyrolen kan du åka taxi till ett förmånligt pris med Sverige Taxi & Taxi Kurir. Obs! Boka i god tid om ni inte vill vänta i onödan!! Bokas via 0472-191 00 eller info@alvestataxi.com

Från/till Alvesta:
1-4 pers 240,00 kr
5-6 pers 360,00 kr
7-8 pers 480,00 kr

Från/till Växjö:
1-4 pers 700,00 kr
5-6 pers 800,00 kr
7-8 pers 920,00 kr

Obs! En hämta/lämna adress per tur gäller både Alvesta och Växjö.

PARKERING
Det finns gott om plats men parkera smart så ni inte parkerar in någon annan bil. Det går utmärkt att köra fram till entrén för att lämna av personer. Finns ett par handikapparkeringar i nära anslutning till entrén.

TILLGÄNGLIGHET
HKP-toalett: Finns inne i parken i den röda toalettbyggnaden till vänster om stora dansbanan.
Scener och lokal: Tyrolen består av ett inhägnat område med många små byggnader & dansbanor. Stora dansbanan ”Rotundan” har ramp (ganska brant). Det är därifrån tyvärr två trappsteg upp till serveringen, utan ramp. Be personalen om hjälp om ni vill komma upp dit eller bli serverade nere på dansgolvet.
Området: Det mesta av området består av gräs men även en del grusytor som oftast är enkla att beträda. Ojämn mark samt grusgång kan vara svårframkomliga. Bra att ha någon med som kan hjälpa till att skjuta på.

Ljud/ljus: Hörslingor finns ej på scen, men däremot PA/Ljudanläggningar. Enkelt scenljus finns på scenerna.
Ledsagare: Ledsagare och vårdare går in kostnadsfritt. Ledsagarhundar likaså.
Djur: Sällskapshundar (i koppel) enbart välkomna när vi ej har konsert på området.